Kruiden onder de Loep (educatief programma voor scholen)

20-01-2014 23:55

Abdijsite Herkenrode - Inspiratietuinen De Abdijsite Herkenrode, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij van Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied vormen samen een domein waar heel wat te beleven valt. Midden in het bijzondere natuurlandschap liggen de 2 hectare grote Inspiratie- en kruidentuinen. Educatief programma: Kruiden onder de loep Waarom maakten edelvrouwen in de middeleeuwen gezichtsmaskers van kamille? Wat gebeurt er als je met een salieblad over je tanden wrijft? Waarom vind je vaak vlierstruiken dicht bij de deur van oude boerderijen? Het antwoord op deze vragen en heel wat andere interessante weetjes, verhaaltjes en doe-activiteiten zitten in het educatief pakket ‘Kruiden onder de loep’. Je kan met je klas een halve dag komen vertoeven in de schitterende omgeving van deze voormalige abdij. Aan de hand van een uitgebreide documentatieset die je vooraf ontvangt op CD-rom en een onderzoekspakket ter plaatse, maak je een korte wandeling in het omliggende natuurlandschap en breng je een bezoek aan de Inspiratie- en kruidentuinen. Neem een loep mee op pad en ontdek de geheimen van kruiden… 

Doelgroep: 9- tot 14-jarigen 

Tijdstip: elke schooldag in september, oktober en vanaf april tot juni 

Duur: wandeling en bezoek duren ongeveer 90 min 

Prijs: bezoek met vooraf het documentatiemateriaal: € 40 / klas Kruidengids* per groep van 25 kinderen: € 50 *Het bezoek is mogelijk met of zonder gids. De kruidengidsen hebben allen een diploma ‘herborist’. Bij begeleiding door de leerkracht is enige voorbereiding vooraf aan de hand van het documentatiemateriaal nodig. 

Meer informatie en boekingen: Abdijsite Herkenrode Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt T 011 23 96 70 / Eabdijsiteherkenrode@hasselt.be www.abdijsiteherkenrode.be Openingsuren Inspiratie- en kruidentuinen • 1 april tot 31 oktober • van 10.00u tot 17.00u • elke dag, behalve maandag Picknick Bij goed weer picknicken buiten mogelijk. Gebruik van cafetaria mogelijk tot max. 20 personen en mits het nemen van een consumptie.

lees minder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaart
Satelliet
Adres
Herkenrodeabdij 4
3511 Hasselt 
België
Telefoon
011 23 96 70
 

- See more at: https://www.canoncultuurcel.be/cultuurpartners/abdijsite-herkenrode#sthash.PaBqNbG3.dpuf

—————

Terug